Vabljeni: Raznolikost proti pandemiji

Vabljeni: Raznolikost proti pandemiji

/, Novice/Vabljeni: Raznolikost proti pandemiji

Vabljeni: Raznolikost proti pandemiji

20.11.20

Spoštovani!

Ob praznovanju mednarodnega dneva človekovih pravic, vas vljudno vabimo k udeležbi na tradicionalnem dogodku Listine raznolikosti Slovenija.

Tokrat organiziramo virtualni dogodek – okroglo mizo “RAZNOLIKOST PROTI PANDEMIJI”

KDAJ: 10. decembra, 2020, 13.00 CET

KJE: online

Okrogla miza je priložnost, da ponovno potrdimo pomen raznolikosti in vključenosti za okrevanje gospodarstva ter nujnost globalne solidarnosti ter »zavedanja o soodvisnosti in dopolnjevanju, s prevzemanjem naših vplivov za bolj uspešno in trajno družbo« (iz Listine raznolikosti Slovenija).

Pozdravil nas bo varuh človekovih pravic g. Peter Svetina.
Gosti iz Švedske, Poljske, Avstrije, Velike Britanije, ZDA in Slovenije bodo predstavili dobre prakse na področju raznolikosti in vključenosti v času pandemije Covid–19 ter izzive, s katerimi se sooča gospodarstvo.

Na dogodku se bodo Listini slavnostno pridružile tudi nove podpisne organizacije. Tokrat online!

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku (prevajanje ne bo zagotovljeno).

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je PRIJAVA

VABILO 10.12.2020 /

INVITATION 10th of December

Se vidimo kmalu!
Ekipa Listine raznolikosti Slovenija

 

Če vaša organizacija še ni podpisnica Listine raznolikosti Slovenija, vam v nadaljevanju posredujemo nekaj osnovnih informacij o listini in kako pristopiti.

 

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij.

Globalni trendi ter trendi v evropskih podjetjih nakazujejo, da podjetja trenutno veliko vlagajo v raznolikosti, s pričakovanji vlaganja v kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne priložnosti, kar jim odpira nove trge ter večjo prisotnost na že obstoječih.

S podpisom Listine se pridružite Evropski platformi listin raznolikosti, ki jo koordinira Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike Evropske Komisije in trenutno združuje 10.000 podjetij, ki zaposlujejo več kot 18.000.000 ljudi.

Listina je kratek dokument, ki sestoji iz NAČEL, ki jim organizacija v svojem delovanju sledi pri promociji raznolikosti, nediskriminacije in enakih možnosti na delovnem mestu.
Gre za pozitivni prostovoljni pristop.

Slovenska listina je bila vzpostavljena kot 20-a po vrsti v državah EU. Do danes jo je podpisalo 152 slovenskih organizacij (aktualni seznam podpisnih organizacij).

 

Vabljeni, da tudi vi izrazite svojo namero podpisa, na povezavi: PODPIS LISTINE

Za več informacij smo vam na voljo: listina@raznolikost.eu

 

Prijazen pozdrav,

Barbara Zupančič, vodja Listine raznolikosti

Podpisniki

Vsi Podpisniki