Dobre prakse

Dobre prakse

Listina raznolikosti Slovenije v svojem poslanstvu zbira dobre prakse upravljanja raznolikosti in jih promovira na različnih dogodkih ter v publikacijah.

 

DOGODKI

Vsako leto, ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, v mesecu decembru, organiziramo okroglo mizo, kjer slovenski podpisniki predstavijo svoje dobre prakse.

 

PUBLIKACIJE

Zbrane dobre prakse upravljanja raznolikosti slovenskih, romunskih in hrvaških podpisnikov Listine. 

Namen raziskave je bil pregled dobrih praks na področju upravljanja raznolikosti in spodbujanja enakosti pri malih in srednjih podjetjih v Sloveniji ter njihovo ovrednotenje. Z raziskavo smo pregledali podporno okolje na področju upravljanja raznolikosti ter spodbujanja enakosti ter konkretne ukrepe, ki izhajajo iz teh praks in se že izvajajo v slovenskem delovnem okolju. Z zbranimi dobrimi praksami smo zajeli vse osebne okoliščine, ki so lahko razlog za diskriminacijo in posamezne ranljive skupine.

 

V kolikor bi radi prijavili svojo dobro prakso, vas vabimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Strokovni svet Listine bo dobre prakse proučil in jih umestil v prihajajoče dogodke.

Za več informacij vljudno vabljeni, da nam pišete na elektronski naslov: listina@raznolikost.eu

 

Oddaj primer dobre prakse

Vabimo vas k izpolnitvi spodnjega administrativnega obrazca za prijavo vaše dobre prakse. Dovolite, da vas opomnimo, da lahko dobro prakso oddajo le podjetja, ki so podpisala Listino raznolikosti Slovenije. Do oddanih informacij o vaši dobri praksi lahko dostopa le strokovni svet Listine, in ne bodo javno dostopne, dokler oddana dobra praksa ne bo pregledana in potrjena.

    Podpisniki

    Vsi Podpisniki