Slavnostno podpisovanje Listine raznolikosti

Slavnostno podpisovanje Listine raznolikosti

/, Novice/Slavnostno podpisovanje Listine raznolikosti

Slavnostno podpisovanje Listine raznolikosti

Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
10.12.2019

Spoštovani!

V sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske vas vljudno vabimo k slavnostnem podpisu Listine raznolikosti Slovenija.

KDAJ: 10. decembra, 2019, 10:30-13:30

KJE: Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana

Na tretjem dogodku se bodo Listini slavnostno pridružile nove podpisne organizacije. Podpisni dogodek bomo pospremili z okroglo mizo o dobrih praksah in izzivih vključujočega upravljanja z raznolikostjo, s katerimi se soočajo mala, velika in srednja podjetja, ki delujejo v Sloveniji.

Z NAMI BODO:

  • g. Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti, častni pokrovitelj
  • g. Marco Hennis, veleposlanik Kraljevine Nizozemske v RS
  • ga. Ilijana Šuligoj Javornik, direktorica kadrovskega področja RLS Merilna tehnika d.o.o.
  • g. Nejc Jaka Sekula, globalni vodja raznolikosti in vključenosti, Novartis tehnične operacije in globalna kakovost
  • ga. Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager in ambasadorka Listine raznolikosti Slovenija
  • ga. Anisa Faganelj, vodja akademije AMZS
  • ga. Petra Urh, poslovni partner za človeške vire, Pivovarna Laško Union d.o.o.

 

Slavnostno podpisovanje z okroglo mizo bo potekalo pod častnim pokroviteljstvom Zagovornika načela enakosti Mihe Lobnika.

 

PROGRAM

PRIJAVNICA

 

Če vaša organizacija še ni podpisnica Listine raznolikosti Slovenija, vam v nadaljevanju posredujemo nekaj osnovnih informacij o listini in kako pristopiti.

 

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij.

Globalni trendi ter trendi v evropskih podjetjih nakazujejo, da podjetja trenutno veliko vlagajo v raznolikosti, s pričakovanji vlaganja v kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne priložnosti, kar jim odpira nove trge ter večjo prisotnost na že obstoječih.

S podpisom Listine se pridružite Evropski platformi listin raznolikosti, ki jo koordinira Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike Evropske Komisije in trenutno združuje 10.000 podjetij, ki zaposlujejo več kot 18.000.000 ljudi.

Listina je kratek dokument, ki sestoji iz NAČEL, ki jim organizacija v svojem delovanju sledi pri promociji raznolikosti, nediskriminacije in enakih možnosti na delovnem mestu.
Gre za pozitivni prostovoljni pristop.

Slovenska listina je bila vzpostavljena kot 20-a po vrsti v državah EU. Do danes jo je podpisalo 115 slovenskih organizacij (aktualni seznam podpisnih organizacij).

V okviru slavnostnega dogodka, 10. 12. 2019, bo potekala tudi okrogla miza, na kateri se nam bodo pridružili predstavniki slovenskih podpisnih organizacij, ki bodo predstavili svoje prakse vključujočega upravljanja z raznolikostjo ter izzive, s katerimi se spopadajo tako velika kot tudi mala in srednje velika podjetja.

Direktorji, predsedniki in člani uprav ter drugi predstavniki organizacij (gospodarskih, javnih in nevladnih) boste imeli možnost javno podpisati Listino raznolikosti Slovenije.

Namero podpisa, zaradi organizacije dogodka in priprave grafične listine, izrazite na povezavi:

PODPIS LISTINE

 

PROGRAM 

Dogodek bo brezplačen, vendar je zaradi lažje organizacije dogodka potrebna prijava.

Za več informacij smo vam na voljo: listina@raznolikost.eu

 

Prijazen pozdrav,

Barbara Zupančič, vodja Listine raznolikosti

Podpisniki

Vsi Podpisniki