“Diversity in diverse Europe”

“Diversity in diverse Europe”

/, Novice/“Diversity in diverse Europe”

“Diversity in diverse Europe”

Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
15.10.2018

9th EU Diversity Charter’s Annual Forum, “Diversity in diverse Europe”

Slovenska ekipa – Barbara Zupančič, Jana Ponikvar (Šentprima), Saša Mrak (Združenje Manger), Suzana Bagari (Atlantic Grupa) – se je udeležila letnega foruma evropskih Listin raznolikosti, ki ga je letos organiziral Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike pri EK skupaj s češko Listino raznolikosti.

Številni govorci iz javnega in gospodarskega področja so poudarili pomembnost vrednot raznolikosti in enakosti, ki sta eni izmed temeljnih v Evropski Uniji in njena ključna moč.

Evropske Listine raznolikosti danes združujejo preko 10.000 podjetij, ki zaposlujejo preko 18.000.000 ljudi.

Na vzporedni delavnici z naslovom “Diversity drives innovation – How can technological innovation and new economic models drive diversity?”, ki jo je moderirala Barbara Zupančič, smo se pogovarjali z ga. Sarah Atkinson, Vice President, Communications & Social Responsibility, CA Technologies in ga. Rikke Voldsgaard Risager, Vice President of Human Resources & Internal Services, Blue Ocean Robotics. Pogovarjali smo se o vlogi Industrije 4.0 in vseh priložnostih, ki jih le ta prinaša za vse državljane Evrope, tudi za najbolj ranljive. Govorili smo o potrebnih premikih na področju izobraževanja, ki naj bi v prihodnosti vse večji poudarek dajalo na razvoju ustvarjalnosti, inovativnosti in sočutju otrok. Vprašali smo se, Ali je mogoče, da bi na prihodnjih delovnih mestih skupaj delali umetniki in znanstveniki, saj gre za dva zelo dopolnjujoča profila poklicev.

Panelistka gospa Magda Vášáryová, sociologinja, diplomatka, nekdanja kandidatka za predsednico na Slovaškem pa je na koncu dala nekaj preprostih sporočil:

“Ne bodimo žrtve, prevzemimo odgovornost. Bodimo prijazni in vljudni, od jutra do večera. Smejmo se, saj humor pomaga, ko nam je najbolj hudo. Vzgajajmo in izobražujmo. Pogovarjajmo se z učitelji otrok, saj vzgajajo bodočo družbo. Berimo, poslušajmo glasbo, hodimo na razstave, v gledališče, saj kultura gradi človeka.”

 

Fotografije dogodka, si lahko pogledate na naši FB strani

Do uradnega poročila dogodka, lahko dostopate TUKAJ

Podpisniki

Vsi Podpisniki