Utrip raznolikosti je za nami

Utrip raznolikosti je za nami

/, Novice/Utrip raznolikosti je za nami

Utrip raznolikosti je za nami

Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
07.11.19

 

UTRIP RAZNOLIKOSTI: prednosti in pasti tržnega komuniciranja raznolikosti, je za nami.

Dr. Neža Kogovšek Šalamon, vodja oddelka za ugotavljanje diskriminacije in zagovorništvo pri Zagovorniku načela enakosti RS, nam je z nazornimi primeri osvetlila, kaj predstavlja diskriminacijo v oglaševanju in kaj ne. Njeno predavanje nam je vsem odprlo oči. Vsi udeleženci smo mnenja, da je potrebno še več tovrstnih dogodkov z namenom ozaveščanja in senzibilizacije vseh.

Gabriella Wiiala, poslovna direktorica nagrajene globalne agencije Spoon ter predsednica švedske Listine raznolikosti pa pravi, da morajo tudi oglaševalske agencije sprejeti svojo vlogo in odgovornost na področju raznolikosti. Iz predstavitve njihovega dela je bilo videti, da se raznolikost in vključenost lahko strateško lotimo in tudi izmerimo njihove učinke. Potreben pa je pogum in vztrajnost, ki na koncu prinese konkretne rezultate podjetjem in trajne rešitve za vse.

Barbara Zupančič, vodja Listine raznolikosti Slovenija je poudarila, da tovrstna mreženja spodbujajo izmenjavo dobrih praks med slovenskimi in tujimi podjetji in da je namen vključujočega upravljanja raznolikosti ravno zavedanje, da se stvari okoli nas hitro spreminjajo. Skozi prizmo raznolikosti in vključenosti je obvladovanje teh sprememb veliko lažje in uspešnejše. Listina bo v prihodnjem letu ponudila številna orodja, ko bodo na voljo podpisnikom za senzibilizacijo in ozaveščanje v podjetjih in tudi za skupno praznovanje raznolikosti v maju 2020.

Mojca Briščik, izvršna direktorica SOZ, podpisnica Listine raznolikosti, je s povezovanjem dogodka izkazala podporo Listini in izrazila, da so vrednote in načela Listine pomembne za Slovensko oglaševalsko zbornico in prevzemajo svojo vlogo in odgovornost za promocijo med svojimi člani.

Iskrena zahvala Atlantic Grupi – Drogi Kolinski za izjemne dobrote, ki smo jih postregli v sodelovanju s Skuhno, socialnim podjetjem, ki združuje bogato kulinarično znanje migrantov iz Afrike, Azije in Južne Amerike.

 

Podpisniki

Vsi Podpisniki