Vabljeni na posvet: VKLJUČEN.SVET Projekt za vključevanje invalidov na trg delovne sile

Vabljeni na posvet: VKLJUČEN.SVET Projekt za vključevanje invalidov na trg delovne sile

/, Novice/Vabljeni na posvet: VKLJUČEN.SVET Projekt za vključevanje invalidov na trg delovne sile

Vabljeni na posvet: VKLJUČEN.SVET Projekt za vključevanje invalidov na trg delovne sile

Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
08.03.23
Listina raznolikosti, sodeluje kot partner pri projektu: Vključen.svet
Posredujemo vam vabilo na posvet:
VKLJUČEN.SVET 
Projekt za vključevanje invalidov na trg delovne sile
v petek, 10. marca 2023, ob 10.00
v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Ljubljana, Šubičeva 4.
Med prebivalci Evropske unije je več kot 15 % invalidov, med prebivalci Slovenije pa jih je okoli 12–13 %, torej ne bistveno manj kot (po oceni) v celotni EU. Med vsemi zaposlenimi v Sloveniji je približno 4 % invalidov, kar je manj kot tri desetine. Na ravni Evropske unije že dolgo velja strateška usmeritev, da je potrebno ustvariti vključujoče okolje tudi za invalide, ki lahko vstopijo na trg delovne sile – kar velja tudi za Slovenijo. Ključni deležniki  morajo vzpostaviti aktivno sodelovanje, da se pogoji in okolje spremenijo tudi pri nas. Nujno je namreč sodelovanje invalidov, države in gospodarstva, s ciljem lažjega vključevanja invalidov na trg delovne sile. S tem bodo pridobili vsi ključni deležniki – invalidi, ki bodo pridobili prilagojeno, dostojno in spodobno delovno mesto za izkoriščenje svojega delovnega potenciala; gospodarstvo, ki bo pridobilo ustrezno usposobljene in motivirane zaposlene z znanji in izkušnjami za uspešno opravljanje dela; država, saj so zaposleni obenem kupci in potrošniki, ki plačujejo davke in soustvarja napredno državo. 
Projekt Vključen svet predstavlja začetek dolgoročne kampanje vključevanja invalidov na trg delovne sile, posvet pa predstavlja izhodiščno točko za začetek osveščanja ključnih deležnikov in splošne javnosti.
Vljudno vabljeni!
Za udeležbo na dogodku je obvezna elektronska prijava na: https://www.ds-rs.si/sl/form/posvet-vkljucen-svet-projekt-inv do 9. marca 2023 do 10. ure. Število prijav je omejeno. Vsi ostali zainteresirani si bodo dogodek lahko ogledali v živo na www.ds-rs.si, posnetek pa bo dostopen tudi na spletni strani Državnega sveta.
Več informacij najdete v Vabilo_Vkljucen svet_10.3.23

Podpisniki

Vsi Podpisniki