Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
18.03.22

Direktorica Zavoda Listina raznolikosti Slovenija, Barbara Zupančič je za revijio HRM napisala članek na temo Nezavedne pristranosti.

V članku si lahko preberete kaj nezavedna pristranost v resnici sploh je, ter kako jo nasloviti, ter tudi kako zelo pomembno je, da kot družba in podjetja postanemo vključujoči do raznolikosti, ker s tem dobrinesemo samo pozitivne spremembe na vsa področja, tako v osebnem kot tudi v poslovnem svetu.

rHRM_April-Maj22_Zupančič

Članek objavljen v HRM reviji, št. 39, apr/maj 2022, letnik 8.
 

V začetku marca je Listina raznolikosti Slovenije predstavila projekt WIC- Workplace Inclusion Champion, ki bo skozi spletno 7 modularno izobraževanje in mentorski program pod okriljem največjih strokovnjakov v Sloveniji.
Izobraževanje omogoča razumevanje in ponuja orodja na področju enakega vključevanja invalidov, skupnosti LGBTQ+ in žensk. Dobili boste tudi vpogled v upravljanje starostne raznolikosti in vse prednosti, ki jih te skupine zaposlenih prinašajo organizacijam.

V okviru izobraževanja bodo udeleženci dobili tudi znanje in orodja za vzpostavitev programa vključujočega mentorstva in prevetritev obstoječih mentorskih programov z namenom izgradnje vključujoče organizacijske kulture.

Izobraževanje vključuje tudi enega najpomembnejših vidikov vsakega podjetja: komunikacijo, tako notranjo kot zunanjo. Naučili se bodo ustrezne vključujoče komunikacije, ki spodbuja k podpori vrednot vključenosti, enakosti in raznolikosti.

Izobraževanja so se udeležili kandidati iz kar 30 slovenskih podjetij.

Vsi moduli spodbujanjo sprejemanje raznolikosti, tako, kot o tem piše tudi gospa Zupančič za revijo HRM. Če vas zanima več o projektu WIC lepo vabljeni na spletno stran https://www.raznolikost.eu/

 

Podpisniki

Vsi Podpisniki