PROJEKT I.D.E.A.S.

PROJEKT I.D.E.A.S.

Izdelek brez naslova (14)
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
22.03.17

Sporočamo, da smo s 01.1.2017 pričeli z izvajanjem evropskega projekta

I.D.E.A.S. – Inclusion.Diversity.Equality.Awareness.Success. (Launching Diversity Charters in Slovenia, Croatia and Romania).

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, Generalnega direktorata za pravosodje in potrošnike, v okviru programa za pravice, enakost in državljanstvo.

Glavni cilj projekta je vzpostavitev Listin raznolikosti v 3 državah (Slovenija, Hrvaška, Romunija). Razvili bomo tudi podporna orodja za delodajalce, ki se bodo odločili za podpis Listine. Listina raznolikosti je prostovoljna iniciativa podjetij za izvajanje ukrepov, ki spodbujajo raznolikost, nediskriminacijo in enake možnosti na delovnem mestu. Delodajalce spodbuja k podpisu, ne glede na velikost njihove strukture, da razvijajo politiko raznolikosti v okolju podjetja ter preprečujejo diskriminacijo, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podpis se predlaga tudi javnim ustanovam in združenjem, ki enako želijo spodbujati enake možnosti.  Podpisnikom je omogočen dostop ter informacije do orodij, ki so na voljo (vodniki, usposabljanja, kazalniki, itd.). Tako lahko organizacije razvijajo dosledno in učinkovito politiko raznolikosti.

Raznolikost namreč odpira alternativne načine razumevanja in ravnanja, ki pripomorejo k izboljšanju klime in odnosov v delovnem okolju, zdravja in varnosti delavcev, boljšim poslovnim rezultatom ter ugledu organizacij. Spodbuja ustvarjanje okolja, v katerem se vsakdo počuti koristnega in sprejetega.

Podatki o projektu: TUKAJ

Za več informacij, se lahko obrnete tudi na: Barbara Zupančič, koordinator projekta

e-naslov: listina@raznolikost.eu, tel.: 030 661 449

Co-funded by the Justice Programme of the European Union

Podpisniki

Vsi Podpisniki